Geschiedenis:

In 1956 vestigde de familie van der Laan zich in Venlo waar Wim van der Laan begon met het verzorgen van begrafenissen voor de Protestantse Gemeente in Venlo en omstreken. Door de groei van de werkzaamheden en de naamsbekendheid ontstond er voor Wim van der Laan in de  jaren 70 de mogelijkheid geheel zelfstandig een eigen uitvaaronderneming op te richten. 

In 1980 namen ook zijn zoon Jacob van der Laan vergezeld door zijn echtgenote Hennie van der Laan - Linssen hun toetreding in de uitvaartonderneming. Deze stap resulteerde in 1993 tot de opening van een volledig nieuw pand gelegen aan de Ubroekweg Noord 15. Beide hebben daar tot 2010 met volle overgave hun passie uitgeoefend. 

Nu in 2020 is er een nieuwe uitdaging aangegaan en heeft de traditie zich voortgezet. Beide dochters Linda Koppers-Van der Laan en Wilma van der Laan hebben inmiddels ook hun toetreding gedaan in de uitvaartbranche. Gezamenlijk zijn ze Rouwcentrum Venlo-Blerick opgestart op de welbekende locatie gelegen Ubroekweg Noord 15. De opzet van het volledige gemoderniseerde Rouwcentrum is dat dit volledig ter beschikking gesteld wordt aan zelfstandige ondernemers voor het regelen en verzorgen van uitvaarten. 

Per maart 2022 draagt de familie van der Laan het stokje over aan de familie Smets, van Uitvaartcentrum Ruiver, deze gaan de activiteiten van Rouwcentrum Venlo-Blerick op eenzelfde manier voortzetten.